Et internship-program med et tettere fokus på bedriftene.

Gjennom internship kan din organisasjon få engasjerte studenter med oppdatert kompetanse innenfor økonomi, innovasjon, ledelse og markedsføring med på laget. Vår rekrutteringsprosess til internship sørger for en god match mellom student og bedrift.

Et internship varer i 15 uker fra januar til april og studentene jobber to dager i uken i organisasjonen.

Vi samarbeider tett med våre praksisorganisasjoner gjennom internship-perioden. Som praksisorganisasjon blir du en del av vårt bedriftsnettverk og kan delta på fellessamlinger med fokus på erfaringsutveksling og læring mellom organisasjoner.

Internship tilbys i 6. semester til studenter som går Bachelor i økonomi og administrasjon og Bachelor i markedsføring, innovasjon og ledelse. 

Hva innebærer et internship for din organisasjon?

  • Engasjerte studenter som tilfører verdi

    Våre studenter er motiverte for å bli bedre kjent med sunnmørsk arbeids- og næringsliv. De har oppdatert kompetanse og er klare til å bidra.

  • Et solid nettverk med andre bedrifter

    Vi har tett kontakt med bedriftene som deltar og har fellessamlinger med fokus på erfaringsutveksling og læring mellom organisasjonene.

  • Innblikk i hvem fremtidens arbeidstakere er

    Å være tett på studentene, gir et innblikk i hvem fremtidens arbeidstakere er. Kanskje finner dere en ny ansatt?

Hva trenger jeg å vite for å være internship-bedrift?

Hva forventes av oss som bedrift?

Det foventes at praksisorganisasjoner tar imot våre studenter på en god måte. Studentene bør ha en veileder i organisasjonen som følger opp studenten jevnlig. Organisasjonen må ha egnede lokaler og et arbeidsmiljø som studenten kan bli inkludert i.

Hvor lenge varer et internship?

Internshipet starter andre uken i januar og varer til første uke i mai. Studentene arbeider i bedriften et timeantall tilsvarende to dager. Student og bedrift står fritt til å avtale om det passer best med to hele dager eller om det er mer hensiktsmessig å fordele timene utover uken.

Hva kan studenten jobbe med?

Studenten bør ha arbeidsoppgaver som er relevant for studiet. Dette kan være deltakelse i daglig drift, eller man kan jobbe mer prosjektbasert med fokus på en problemstilling som organisasjonen ønsker innspill på.

Hvilken kompetanse kan studentene bidra med?

Våre studenter går ett av to bachelorprogram; bachelor i økonomi og administrasjon og bachelor i markedsføring, innovasjon og ledelse. Les mer om innholdet i bachelorprogrammene på: www.ntnu.no/iif/studier.

Skal interns ha lønn?

Våre internship er ubetalt. Studentene har internship som en del av studiet sitt og får 15 studiepoeng for å ta faget. Siden studentene får studiepoeng er det ikke anledning til å gi lønn.

Hvordan skjer rekrutteringen?

Studentene søker på internship med søknad og CV som vanlig stillingsutlysning. De har først et internt intervju med faglærer, før de har speed-intervju med aktuelle bedrifter. Etter intervju prioriterer bedriftene hvem de ønsker å gi tilbud til. Rekrutteringsprosessen gir god trening i jobbsøking for studentene og er med på å gi god match mellom student og bedrift.

Les mer om rekrutteringsprossen i oversikten nedenfor.

Ser dette spennende ut? Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med InnoPraksis-teamet i dag på internship@iif.ntnu.no

  • 1: Stillingsutlysning

    Alle våre internship lyses ut med en stillingsannonse. Stillingannonsene lanseres 15. september på hjemmesidene våre.

    Søknadsfristen er satt til 13. oktober og studentene sender inn søknad og CV til stillingene de ønsker å søke på. Søknadsmottak håndteres av NTNU.

  • 2: Karrieredag

    22. september har bedrifter og studenter mulighet til å møte hverandre og slå av en prat på stand under vår karrieredag.

    I tillegg vil tidligere interns og praksisorganisasjoner dele av sin erfaring fra fjoråret.

  • 3: Jobbintervju

    Studentene går gjennom to intervju før de får tilbud om internship-plass; først et internt intervju med faglærere og deretter et speed-intervju med bedriftene.

    Speed-intervju finner sted 3. november på campus. Etter at bedrifter og studenter har blitt bedre kjent med hverandre prioriterer begge parter hvem de tenker er den beste matchen.

  • 4: Ansettelse

    Vi matcher bedriftenes og studentenes prioriteringslister og tilbud sendes ut til studentene.

    Oppstart for internship er første uke i januar.

Ida Olin fikk fast jobb som fagansvarlig i markedsavdelingen til Sparebanken Møre etter internship. 

- Vi følte oss veldig trygge på ansettelsen etter at vi hadde Ida Olin her som intern på deltid i så mange uker. Hun imponerte oss med å hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Vi trengte påfyll i markedsavdeling og Ida Olin ble en perfekt match for oss, sier Mette Langdal, Fagsjef i Sparebanken Møre.

Ida Olin fikk drømmejobben

En god match mellom student og bedrift er viktig for at et internship skal bli vellykket. I forbindelse med lansering av internship-utlysninger har vi en karrieredag på campus hvor studenter og bedrifter kan slå av en prat på stand. 

I fjorårets paneldebatt fikk studentene gode råd både om internship og fremtidig karriere.

- Jeg tenker at dere må velge det som dere har i hjerte. Noe som dere kjenner snakker til dere. Vær modig, tørr å vise dere frem og snakk med dem som er her i dag, sa daglig leder i NExTdigital, Kine Berild Norheim.

En god match

Siste nytt

Vil din bedrift være en del av
internship-ordningen i 2024?