Et internship-program som gir et forsprang inn i arbeidslivet.

Internship gir deg muligheten til å prøve deg i arbeidslivet og gir deg et forprang videre i karrieren. Som student ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU i Ålesund kan du ta vårt internship-fag på 15 studiepoeng som valgfag i siste semester i bachelorgraden.   
Et internship gir deg mulighet til å bli bedre kjent med arbeidshverdagen i en organisasjon og lar deg knytte nettverk som hjelper deg videre i karrieren. Samtidig vil du ha stor personlig utvikling gjennom at du lærer mer om seg selv.
Som intern blir du fulgt opp av veileder fra NTNU og du har felles samlinger med andre interns hvor vi fokuserer på refleksjon, karriereutvikling og personlig vekst. Kanskje finner du drømmejobben? 

Internship-faget tilbys i 6. semester til studenter som går Bachelor i økonomi og administrasjon og Bachelor i markedsføring, innovasjon og ledelse.

Hvorfor er internship bra for meg som student?

  • Ekte arbeidserfaring før du skal begynne jobbsøkingen

    Et internship gir deg et fortrinn i jobbsøking og gjør at din CV skiller seg ut fra mengden. Å få testet ut arbeidslivet gjør deg også tryggere på videre veivalg i karrieren.

  • Bygge nettverk med regionale bedrifter

    Gjennom et internship blir du godt kjent med en ny organisasjon og de som jobber der. Du ville sitte igjen med ny innsikt om hvordan en bransje fungerer og god kjennskap til viktige aktører.

  • Tett oppfølging gjennom internshipet

    Vi følger våre interns tett gjennom hele internshipet. Vi har veiledning for å fokusere på din personlige utvikling og har internship-seminarer for å dele erfaringer med andre interns.

Hva trenger jeg å vite når jeg skal ut i internship?

Hva forventes av meg som intern?

Det viktigste som intern er å være motivert for å lære, vise engasjement og at du ønsker å bidra. At du er interessert, viser evne til å ta initiativ og ansvar vil gjøre internship til en god opplevelse for både deg og praksisorganisasjonen.

Hvor lenge varer et internship?

Internshipet starter andre uken i januar og varer til første uke i mai. Du arbeider i bedriften et timeantall tilsvarende to dager. Du og bedrift står fritt til å avtale om det passer best med to hele dager eller om det er bedre å fordele timene utover uken.

Hva kan jeg jobbe med?

Du vil jobbe med arbeidsoppgaver som er relvante for studiet ditt. Dette kan være deltakelse i daglige arbeidsoppgaver eller du kan jobbe mer prosjektbasert med problemstillinger som organisasjonen ønsker innspill på.

Hvordan søker jeg?

Det er begrenset med internship-plasser og vi har derfor en rekrutteringsprosess for opptak i programmet. Denne består av søknad på stillingen og to intervjurunder. Rekrutteringsprosessen gir god trening i jobbsøking for studentene og er med på å gi god match mellom student og bedrift.

Les mer om rekrutteringsprossen i oversikten nedenfor.

Skal interns ha lønn?

Våre internship er ubetalt. Du tar internship som et fag på 15 studiepoeng i studieprogrammet ditt. Siden du får studiepoeng for faget er det ikke anledning til å gi lønn.

Hvilke andre aktiviteter inngår i faget?

Internship-faget har obligatorisk arbeidskrav. Vi har jevnlige refleksjon gjennom veiledning og skriftlige innleveringer, og har også tre internship-seminar underveis som er obligatoriske. I seminaren har vi fokus på erfaringsdeling, refleksjon og karriereutvikling.

Ser dette spennende ut? Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med InnoPraksis-teamet i dag på internship@iif.ntnu.no

  • 1: Stillingsutlysning

    Alle våre internship lyses ut med en stillingsannonse. Stillingannonsene lanseres 15. september på hjemmesidene våre.

    Søknadsfristen er satt til 13. oktober og du sender inn søknad og CV til stillingene de ønsker å søke på.

  • 2: Karrieredag

    22. september har bedrifter og studenter mulighet til å møte hverandre og slå av en prat på stand under vår karrieredag.

    I tillegg vil tidligere interns og praksisorganisasjoner dele av sin erfaring fra fjoråret.

  • 3: Jobbintervju

    Studentene går gjennom to intervju før de får tilbud om internship-plass; først et internt intervju med faglærere og deretter et speed-intervju med bedriftene.

    Speed-intervju finner sted 3. november på campus. Etter at bedrifter og studenter har blitt bedre kjent med hverandre prioriterer begge parter hvem de tenker er den beste matchen.

  • 4: Ansettelse

    Bedriftene prioriterer hvem de ønsker å ansette og tilbud sendes ut til studentene.

    Oppstart for internship er første uke i januar.

Jens var forventningsfull før møtet med banken, og spent på om han fikk en relevant arbeidsoppgave som matchet studiet, med en fin balanse mellom å bli utfordret og oppleve mestring.

– Forventningene ble helt klart overgått. Etter å ha møtt så mange dyktige folk i banken har denne opplevelsen vært en inspirasjon til fremtidig jobb i bank, forteller Jens. 

Inspirert av bank

I mai presenterte studenter fra NTNU i Ålesund sine slutterfaringer etter å ha hatt internship ved flere Ålesundsbedrifter. 
Erfaringene har vært udelt positive og resultert i både erfaringer, videre jobb og tatoveringer.

En smakebit på arbeidslivet

Siste nytt

Lyst på et forsprang inn i arbeidslivet?
Sjekk ut alle utlyste internship-stillinger og søk før 13. oktober.